Анонсуємо початок проєкту “Університетська мобільніcть: Mobile Art EDU CAMP”

Відділ міжнародних зв'язків Університету Григорія Сковороди в Переяславі > Новини > Mobile Art Edu Camp > Анонсуємо початок проєкту “Університетська мобільніcть: Mobile Art EDU CAMP”

Громадська організація “Придунайський центр громадських ініціатив” у партнерстві з ДВНЗ “Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет ім. Григорія Сковороди”, Ізмаїльським державним гуманітарним університетом, громадською організацією “Ресурсний центр сталого розвитку” (м. Переяслав) повідомляє про початок проєкту “Університетська мобільніcть: Mobile Art EDU CAMP”. Фінансову підтримку проєкту надає Український культурний фонд.

Проєкт ставить за мету обмін досвідом між представниками викладацької спільноти міст Ізмаїла та Переяслава заради створення можливостей для теоретичної і практичної підготовки студентської молоді у галузі мистецтв та впровадження в освітній процес нового культурного та професійного досвіду, ознайомлення з мультинаціональною культурною спадщиною Центральних та Південних регіонів України.

Для цього на базі Ізмаїльського державного гуманітарного університету та ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» буде проведено мобільний мистецький табір для студентів та викладачів університетів-партнерів за 2 напрямами – живопис та академічний спів. Проєктом передбачено проведення низки дзеркальних короткострокових тижневих колективних стажувань за вказаними напрямами для груп студентів на чолі з їх викладачами у містах Ізмаїл та Переяслав із здійсненням освітніх та мистецьких турів музеями, картинними галереями та іншими закладами культури міст, майстер-класів та пленерів задля обміну професійним та творчим досвідом, проведенням концертів та виставок для демонстрації творчого потенціалу.

В рамках проєкту будуть виготовлені та розповсюджені серед 30 закладів культури та освіти міст України інфобюлетень про діяльність табору Mobile Art EDU CAMP, Каталог творчих робіт місцевих художників у містах Переяслав та Ізмаїл та Збірка народних пісень Переяславщини та Подунав’я.